Jasełka
- Szczegóły
- Opublikowano: piątek, 17, styczeń 2014 19:24
20 grudnia w naszej szkole odbyły się Jasełka.
Wywiadówka
- Szczegóły
- Opublikowano: piątek, 17, styczeń 2014 19:11
Spotkanie z rodzicami podsumowujące pierwszy semestr roku szkolnego 2013/2014 odbędzie się 27 stycznia (poniedziałek) o godzinie 13:30.
Konkurs Bożonarodzeniowy
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 07, styczeń 2014 17:11
„Boże Narodzenie - jego historia i zwyczaje”
Konkurs został zorganizowany w okresie przedświątecznym, kiedy uczniowie żyli już atmosferą świąt. Podjęcie tej tematyki uświadamia młodzieży, że przedświąteczna bieganina, gorączkowe przygotowania i szaleństwo zakupów nie są w tym okresie najważniejsze. Młodzi ludzie, którzy uczestniczą w wigilijnej kolacji podawanej w rodzinnym gronie – mniej lub bardziej świadomie – kultywują polską tradycję, polskie zwyczaje. Niektóre z nich traktowane są jako coś oczywistego, a przecież – choć zmieniają się na przestrzeni wieków, ulegają obcym wpływom – to w swoim charakterze są nieodmiennie polskie. Należy o tym pamiętać
i to eksponować, by mieć świadomość naszej, polskiej odrębności.
Laureatami konkursu zostali:
I miejsce – Iwona Przybyłek kl. III TA
II miejsce – Wojciech Pijanowski kl. II TTŻ
III miejsce – Milena Prusik kl. III TA.
Wioletta Czarnowska
Olimpiada wiedzy o żywności i żywieniu
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 14, styczeń 2014 20:46
Eliminacje okręgowe XVIII OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU 10 stycznia 2014 roku odbyły się eliminacje okręgowe XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Organizatorem etapu okręgowego był Zespół Szkół Gastronomicznych im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie. Naszą szkołę reprezentowało dwóch uczniów Wojciech Pijanowski i Natalia Tańska , którzy zdobyli na etapie szkolnym najwięcej punktów. Motywem przewodnim Olimpiady było ,,Żywienie u progu i u schyłku życia”. Uroczystość rozpoczęła się powitaniem uczestników Olimpiady przez Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych Panią mgr inż. Jolantę Litniewską. Następnie Wicedyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych zapoznała uczestników z programem eliminacji, natomiast Przewodnicząca Komisji Okręgowej Pani dr Elżbieta Wierzbicka przedstawiła skład Okręgowej Komisji na podstawie losowania. Członkiem Komisji był nauczyciel Zespołu Szkół Powiatowych w Baranowie mgr inż. Marek Piórkowski . W Olimpiadzie brało udział siedemdziesięciu uczniów z województwa Mazowieckiego. Młodzież zmagała się z bardzo obszernym i wymagającym fachowej wiedzy testem. Ich umiejętności oceniała Komisja Okręgowa. Uroczystość zakończyła się ogłoszeniem wyników eliminacji Okręgowych XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, rozdaniem dyplomów i nagród. Pobyt w Zespole Szkół Gastronomicznych uatrakcyjnił pokaz kulinarny i pokaz barmański. Marek Piórkowski
Mikołajki
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 07, styczeń 2014 17:06
Jak co roku, tak i tym razem do naszej szkoły zawitał Święty Mikołaj. W asyście Śnieżynek rozdawał cukierki. To dobry znak, ponieważ świadczy o tym, że uczniowie byli przez cały rok grzeczni.
Mikołajki – to zeświecczona nazwa dnia Świętego Mikołaja (biskupa Mikołaja z Miry), obchodzonego w Polsce 6 grudnia. W dniu tym Święty Mikołaj (właściwie osoba przebrana za niego) przynosi drobne upominki, słodycze lub małe zabawki.
Wioletta Czarnowska
Więcej artykułów…
Projekty
Dodatkowe

Kierunki kształcenia
Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu
Szkoła Branżowa pierwszego stopnia
Szkoły zaoczne:
Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02


