Zespół Szkół Powiatowych w Baranowie

Olimpiada o Żywieniu i Żywności

XX Olimpiada o Żywieniu i Żywności – etap szkolny

5 listopada 2015 roku w naszej szkole odbyły się eliminacje szkolne XX Olimpiady o Żywieniu i Żywności. Organizatorem etapu szkolnego Olimpiady był nauczyciel przedmiotów zawodowych Marek Piórkowski. W Olimpiadzie wzięli udział uczniowie klas II i III Technikum Technologii Żywności. Tematyką wiodącą, z którą zmagali się uczniowie  było ,,Ewolucja na talerzu – czyli wczoraj, dziś i jutro żywienia człowieka. Wiedzę uczniów oceniała Szkolna Komisja Konkursowa

Do etapu okręgowego Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, która odbędzie się 11 stycznia 2016 roku w Warszawie w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Prof. E. Pijanowskiego, zakwalifikowały się:

  1. Klaudia Weronika Grzyb – klasa III TTŻ
  2. Gabriela Krajewska - klasa II TTŻ

Laureatom Olimpiady serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w następnym etapie.

 Marek Piórkowski

  • CAM00600


Dodatkowe

szkola-03.jpg

Kierunki kształcenia

Technikum:
technik technologii żywności
technik agrobiznesu

Szkoła Branżowa pierwszego stopnia

Szkoły zaoczne:

Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych
Kursy kwalifikacyjne - ROL.04, ROL.05, SPC.03, EKA.05, INF.02

 

więcej informacji